Bos, F.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Jonge Kracht 2 (zon)

Ondanks de nederlaag van vorige week tegen Spero leken de heren van het tweede elftal op de juiste weg te zijn. Insteek voorafgaande aan de wedstrijd was dat laagvlieger Blauw Wit een 'te kloppen' ploeg zou moeten zijn. Niets bleek echter minder waar.

Na een eerdere windpartij tegen Spero was wederom de wind van grote invloed op het spelverloop. Ditmaal hadden de Blauwhemden uit Nijmegen op het winderige veld in de eerste helft daar baat bij. Een helft waarin het verdere verloop van de wedstrijd werd beslist.

Jonge Kracht was eigenlijk vanaf de eerste minuut slordig in de passing. De bal werd getracht laag te houden, maar onzuiverheden en een terugtrekkend Blauw Wit maakten het niet gemakkelijk. Zeker niet daar een snelle 'windpass' vanuit de achterhoede voor gevaar zorgde. Zo ook het eerste doelpunt. Op het middenveld werd slordig balverlies geleden waarna de spits van Blauw Wit direct diep werd gestuurd. De Huissense buitenspelval stond hierbij ook niet geheel lekker, waardoor het al snel 1-0 stond voor Blauw Wit. Nog geen 5 minuten later was het zelfs al weer 2-0 vanuit een windvlaag vangende corner.

De rode brigade leek zich daarna te herstellen. Via een mooie aanval gaf Kevin Aaldering een fijne voorzet op Max welke deze met links bij de tweede paal binnentikte. 2-1, alles leek weer mogelijk. Leek.. Want nog geen 10 minuten later was het alweer 3-1 uit wederom een corner. Weifelend verdedigen zorgde ervoor dat een voorwaartse van Blauw Wit gemakkelijk de bal kon binnentikken.

Het spel werd er niet beter op en volkomen terecht stond het ook niet bijster goed voetballende Blauw Wit met 3-1 voor. In de rust werd in ieder geval met elkaar afgesproken dat de geestdrift van de Zandse heren toch echt een paar tikkeltjes hoger mocht, anders werden de punten wel erg makkelijk weggegeven.

Eventjes leek het er op dat de wedstrijd weer opengebroken zou worden. Door het hart van de Blauw Wit verdediging werd soepeltjes gecombineerd en Max rondde adequaat af. Er was echter 1 persoon, welke de fluit in zijn bezit had, die hier buitenspel in zag. Geen doelpunt dus. Vervolgens kwamen er nog twee goede kopkansen voor GertJan, maar was van een echte vuist maken geen sprake.

Zonder verder al te veel woorden vuil te maken aan de arbitrage, kunnen we in ieder geval stellen dat we deze niet mee hadden. Na wat vreemde beslissingen wist Blauw Wit ook nog de 4-1 te maken en was de wedstrijd gespeeld.

Concluderend kunnen we zeggen dat we de nederlaag volledig aan onszelf te wijten hadden. Het spel was niet goed en miste passie. Blauw Wit wist daarom ook volledig verdiend de drie punten in eigen huis te houden. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop zullen we moeten gaan knallen, zodat we met een goed gevoel de winterstop in kunnen gaan.