Mannen zondag, 2, 1e klasse A

8 november 2015 10:30

Oldenhave, R.G.

Opstelling Jonge Kracht 2 (zon)

De 1e klasse staat bol van de derby's en vandaag stond de onvervalste Huissense burentwist op het programma. Meestal een wedstrijd vol goede bedoelingen en strijd, maar met weinig goed voetbal.

Opdracht voor de roodhemden was het vroeg zetten van druk op de 'blauwe' achterhoede. Met succes. In balbezit werd er aardig gecombineerd en zodra RKHVV de bal had werd deze veelal vroeg weer terugveroverd. Zo ook na 5 minuten waarin op het middenveld een duel werd gewonnen, Sebastiaan werd gevonden en Max vervolgens diepstuurde. De snelheidsduivel wist vervolgens koelbloedig vanuit een lastige hoek de 1-0 binnen te knallen. Een mooie start.

Jonge Kracht bleef voetballen en RKHVV wist daar vrijwel niets tegenin te brengen. Het goede spel bracht de roodhemden nog regelmatig in kansrijke positie via Max, Sebastiaan en Mitch. Vlak voor rust werd de 2-0 op het scorebord getekend. Een loepzuivere pass van Kevin werd op waarde geschat door Sebastiaan, welke tegendraads op prachtige wijze de keeper passeerde. Een mooie uitgangspositie zo vlak voor de thee.

Na de rust was er iets minder sprake van een leien dakje. RKHVV besloot vroeger druk te gaan zetten waardoor de opbouw van Jonge Kracht niet echt meer van de grond kwam. Er ontstond zelfs nog een hachelijk moment na een interceptie van een terugspeelbal van Mitch. Gelukkig ging deze net naast.

Het voetbal bleef vervolgens onrustig, de ruimtes groot en de lange bal werd veelvuldig gehanteerd. Uit de counter kregen Jesper en Kevin Peters nog enkele levensgrote kansen. RKHVV kwam niet verder dan gevaarloze vrije trappen en corners. Vlak voor tijd was het toch Kevin die de 3-0 aantekende, een soepele pass van debutant Max Roelofs zette Kevin na een lange sprint alleen voor de keeper. Daar verschalkte hij de doelman met een leep wippertje. De punten zijn weer in de pocket.

Zo eindige de derby in een klinkende overwinning en een logische conclusie. Huissen is rood.