Mannen zondag, 2, 1e klasse A

1 november 2015 11:30

Topaloglu, H.

Opstelling Jonge Kracht 2 (zon)

Na een flitsende start was de klad er de laatste weken ingekomen bij het tweede. Uit de laatste 4 wedstrijden werden slechts 2 puntjes behaald. Hierdoor werd het weer tijd voor een overwinning om zo in de subtop mee te blijven draaien. Tegenstander vandaag was het laaggeklasseerde SDOUC uit Ulft.

De eerste 5 minuten begonnen nog in de snoozestand voor de Huissense heren, want gepruts leidde gelijk tot een grote kans voor SDOUC. Niet veel later werd het beeld van de wedstrijd echter bepaald. De gedecideerd leidende scheidsrechter had op voorhand 'praten' al bestempeld als vragen om kaarten. Dit zelfs in een 1-op-1 gesprek met de Ulftse aanvoerder. Dit was echter aan dovemansoren besteed. Want de losse tong van de aanvoerder werd direct met 2x geel, en dus rood, bestraft. Met slechts 10 man moesten de achterhoekers proberen de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Kans op kans volgde voor Jonge Kracht, maar het euvel van de laatste weken bleef zich voordoen. Namelijk het afmaken van de kansen. In dat geval had het bij een 50% score van levensgrote kansen al 4-0 moeten staan bij de rust. Onder meer Max, Jesper en Kevin kregen enkele fraaie kansen, maar wisten de trekker niet beslissend over te halen.

Na de rust volgde een zelfde beeld. Kansen voor Jonge Kracht, maar geen doelpunten. Zo werd SDOUC in de wedstrijd gehouden. Welke uit een spaarzame counter zelfs bijna nog op 1-0 kwam. Paul wist echter de hoek goed klein te maken waardoor een goal werd voorkomen. Niet vlak daarna was het invaller Tom Schut die op rechts zijn tegenstander voorbij zoefde en de bal voorzette. Kolfje naar de hand van Mitch Kemperman, welke de bal bij de eerste paal wist binnen te tikken.

Ook daarna volgden nog goede kansen voor Jonge Kracht, met helaas geen succesvolle uitkomst. Waardoor SDOUC mocht blijven hopen. Tevergeefs echter. De roodhemden namen de punten mee naar huis en nestelden zich zo weer op een positie in de subtop. Volgende week wacht de stadsderby op Sportpark Blauwenburcht. Laten we hopen dat de rode kanonnen zich hebben gespaard voor deze wedstrijd.