Mannen zondag, 2, 1e klasse A

18 oktober 2015 10:30

Foget, R.

Opstelling

De 7e wedstrijd van het seizoen alweer stond op het programma. En een flinke lijst aan blessures en afwezigen is het tweede al rijk. Bob, Job, Robert, Jordy en Joey zijn allen geruime tijd uitgeschakeld, en ook Sebastiaan en Tom afwezig. Daarom onder meer Dennis Knuiman (JK4) op doel, Nick, Thijs en Joep van 1, en Gert-Jan als rechtsback.

Tegenstander deze zondag was Concordia uit Wehl. Een geduchte tegenstander, aangezien geen een van ons kon herinneren dat we de afgelopen jaren ooit van hen hadden gewonnen. Een gelijkspel was in 95% van de gevallen de uitkomst.

Een bekende quote van Johan Cruijff; 'Als je de bal hebt kan de tegenstander niet scoren', was vandaag van toepassing op Jonge Kracht. Concordia liet de bal aan Jonge Kracht en nam een cirkelverdediging in rondom de 16. Overigens met succes. Want de Zandsen wisten ondanks het goede spel totaal geen kansen te creëren. Het meest dichtbij kwam Mitch Kemperman met een vrije trap, waar aan de andere kant Concordia zo op z'n tijd ook zonder succes probeerde uit te breken.

De 10 minuten vloek van de tweede helft
De tweede helft begon en binnen 5 minuten was er weer een tegengoal, net zoals de voorgaande weken. Concordia kreeg een corner, waarbij op zo'n 20 meter van de goal ruimte werd vrijgelaten aan een Concordiaan. Deze leek in eerste instantie ongevaarlijk daar. Ware het niet dat een perfecte corner werd getrapt welke even zo prachtig in de kruising werd geschoten.

Het leek nog even erger te worden, nadat 2 minuten later wederom de spits van Concordia aan de aandacht ontsnapte. Een overtreding van Theo leek rood en penalty te gaan worden, maar de scheids besloot anders en zag een duikeling van de Wehlse spits. Een terecht afgekeurde buitenspelgoal verder, en een puike redding van Dennis later werden de roodhemden wakker.

De gelijkmaker
Tijs Vermeulen had sinds de D2 geen doelpunt meer gemaakt, maar vandaag kwam daar dan toch echt verandering in. En hoe... Een inswinger vanaf de zijkant van het veld werd door alles en iedereen, inclusief keeper, gemist en rolde het doel in, 1-1.

De wedstrijd ging vervolgens rommelig verder. Jonge Kracht had meer balbezit, maar wist niet gevaarlijk te worden. Concordia counterde vrolijk door, maar kon ook geen potten meer breken. Eindstand 1-1, wederom een gelijkspel tussen Jonge Kracht en Concordia. Zekerheidje voor de Toto spelers onder ons.