Mannen zondag, 2, 1e klasse A

4 oktober 2015 10:30

Holtus, M.

Opstelling

De aanloop richting de wedstrijd met Eerbeekse boys 2 bracht een groot aantal wijzigingen met zich mee. Zo stonden liefst 8 spelers van onze eerste selectie klaar om speelminuten te maken bij het keurkorps van gelegenheidstrainer Theo Willemsen (wegens werk Alex). Op voorhand bracht dit nog wat lastige keuzes met zich mee, maar een goed stel stond vandaag klaar voor de aftrap.

De eerste helft begon voorspoedig. Jonge Kracht combineerde soepel en de oranjehemden uit Eerbeek werden in de verdrukking gespeeld. Kans op kans werd gestapeld, waarbij de ene misschien nog wel mooier was dan de ander. Het spel was goed, de afwerking stukken minder. Toch wist Coen Siebenheller zijn tweede van het seizoen aan te tekenen via een listig tikje langs de keeper na een rappe combinatie. De kansen bleven komen, maar helaas werd er niet vaker dan 1x gescoord. Eerbeekse boys zette daar 1 speldenprikje tegenover welke door Paul onschadelijk werd gemaakt.

Belonen was wat we met elkaar afspraken in de rust. Hoe anders verliep het na rust. Jonge Kracht voetbalde vlotjes verder, maar binnen 10 minuten was het vanuit het niets 1-1. Op de hoek van de 16 vond een verdwaalde Eerbeekse Boys aanval plaats welke eindigde in een onnodige en onhoudbare penalty.

Jonge Kracht pakte de draad weer op, en niet al teveel later stond het alweer 2-1. Uit een scherpe hoekschop van Jesper kon Coen de bal simpel binnenknikken. We bleven ook daarna nog enkele kansen houden, maar ook Eerbeekse boys begon uit z'n schulp te kruipen. En zie daar, de eerste de beste kans verdween in het netje 2-2. Even leek het nog erger te worden toen uit een counter nog bijna de 2-3 viel, waar Kevin vlak daarvoor na een mooie solo ook nog de winnende op de voet had.

Het geluk was vandaag niet met de roodhemden. Één puntje maar. Volgende week wacht DIO in Druten. Hopelijk is vrouwe Fortuna dan met het twidde.